Γενικός Ιατρός

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

1. Θεολογικού περιεχομένου:

Η διοργάνωση και επιτυχής διεκπεραίωση εννέα διεθνών επιστημονικών Βυζαντινών Συνεδρίων, στην Σπάρτη, τον Μιστρά και τα Χρύσαφα Λακωνίας, με συμμετοχή Βυζαντινολόγων διεθνούς κύρους και υπό την προεδρία του καθηγητού του κανονικού δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας κ.Σπ.Τρωιάνου, και η δημοσίευση επιστημονικών θεολογικών εργασιών, όπως “η περί μετανοίας διδασκαλία του Ωριγένους”, “η Καθολικότης της Εκκλησίας”, “η Αντιγόνη του Σοφοκλή”, “η έννοια της δοκιμασίας του ανθρώπου στην Παλαιά Διαθήκη” και πλήθος άλλες, περίπου 120, που αποδεικνύουν τη συγγραφική του δημιουργικότητα και το ποικίλο των ενδιαφερόντων του.

2. Ιατρικού περιεχομένου:

Σημαντική είναι και η συμβολή του στο χώρο της Ιατρικής, με ομιλίες και διαλέξεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια, η ανάθεση της προεδρίας πολλών στρογγυλών τραπεζών και σεμιναρίων, καθώς και τα σχετικά άρθρα που έχει γράψει. Ενδεικτικά: “Υπογεννητικότητα και Ελληνικό ¨Έθνος”, “Ίλιγγος-Αστάθεια”, “Δυσπεψία”, “Αποτοξίνωση”, “Αγγεία – Παθήσεις – Πρόληψη”,περίπου 85-87, και άλλες, δημοσιευμένες στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο και σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά και εφημερίδες( διατηρείται από τον ίδιο, πλήρες αρχείο θέματων).

Ταυτόχρονα ο Αρχ. Δανιήλ Σάπικας έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα όσον αφορά τα πολιτιστικά θέματα.

Πολιτιστικές και εθνικές δραστηριότητες και τιμητικές διακρίσεις.

Απ’ το 1989, μαζί με το Ίδρυμα βυζαντινών Μελετών (που έχει την έδρα του στον Πειραιά), διοργανώνουν διεθνή βυζαντινά συνέδρια, που σκοπό έχουν τη διάσωση του αιώνιου ελληνοχριστιανικού πολιτισμού και της συνέχειας του, δηλαδή του Βυζαντινού πολιτισμού. Σ’ αυτά τα συνέδρια συμμετέχουν διεθνούς φήμης Βυζαντινολόγοι με πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες, σε θέματα που αφορούν στην περίοδο της βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Στα πλαίσια της διάσωσης της ελληνικής Βυζαντινής μουσικής και σε συνεργασία με άλλους ιατρούς, το έτος 1995 έγινε ιδρυτικό μέλος της Βυζαντινής χορωδίας Ελλήνων ιατρών, από “Ρέκτες” της Βυζαντινής μουσικής, που ανιδιοτελώς και μόνο από το πάθος τους για αυτό το είδος δίνουν την παρουσία τους σ’ αυτή τη χορωδία.

Την πρώτη Ιουλίου 1995, στην Ύδρα, ηχογραφήθηκε κασέτα ήχου, με ύμνους της Θ. Λειτουργίας, στην οποία τα λειτουργικά εκφωνεί ο ίδιος, με εμμελή απαγγελία και απέριττο ύφος.

Στα πιο πάνω πλαίσια, την πρώτη Οκτωβρίου 1995, συνετέλεσε στην διοργάνωση Βυζαντινής συναυλίας, της χορωδίας ιατρών, στο ξενοδοχείο HILTON της Αθήνας, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου του 13th CONGRESS OF THE EUROPEAN ASSOCIATION OF INTERNATIONAL MEDICINE, ώστε Έλληνες και ξένοι σύνεδροι να γνωρίσουν τον ανεκτίμητο θησαυρό της μουσικής μας παράδοσης.

Στις 04 Μαρτίου 1999, το πνευματικό κέντρο του Δήμου Καισαριανής, τον εβράβευσε, σε επίσημη εκδήλωση, για την διοργάνωση και επιτυχή ημερίδα με θέμα ” Τέχνη και ιστορία της Βυζαντινής Αγιογραφίας”, στην οποία ήταν κύριος ομιλητής.

Τον Απρίλιο του 1999, η ελληνική επιτροπή εναντίον του καρκίνου του πνεύμονα, τον ανακήρυξε πάρεδρο μέλος, για την δραστηριότητα του σε ενημερωτικά σεμινάρια στους Δήμους της Αττικής, για την πρόληψη του καρκίνου, (επί εθελοντικής βάσης και δικής του πρωτοβουλίας).

Τον Ιανουάριο του 2000, ηχογράφησε στο στούντιο “ΗΧΟΓΕΝΕΣΗ” ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΠ’ΚΑΣ, CD ψηφιακού ήχου, με τίτλο”ΟΙ 24 ΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΕ ΟΚΤΩ ΗΧΟΥΣ”, του οποίου την Βυζαντινή απόδοση μελοποίησε ο ίδιος και εκτελεί προσωπικά, με συνοδεία του Ιεροψάλτη Π.Καλαμπάκα, γεγονός που απετέλεσε παγκόσμια πρώτη και βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Βυζαντινών Σπουδών και απέσπασε άριστες κριτικές από τον καθηγητή Μουσικολογίας Θεσσαλονίκης κ.Σταθη Μακρή και άλλους έγκυρους δασκάλους της Βυζαντινής μουσικής.

Τον Μάιο του 2000,ορίζεται ομιλητής στο παγκόσμιο συνέδριο Laser, σε στρογγύλη τράπεζα, μαζί με τους καθηγητές κ.κ. Osiro, Kaplan, Nikolopoulo, και τον αστροναύτη της NASA Mr. Glynar.

Τον ίδιο μήνα του 2000, ανακηρύχτηκε επίτιμο μέλος του πνευματικού κέντρου του Δήμου Καισαριανής, για την πολύτιμη προσφορά του και την ενεργό συμμετοχή του στο τμήμα Βυζαντινής Αγιογραφίας.

Τον Δεκέμβριο του 2000, από το Δ.Σ. του I.C.S.College ορίστηκε μόνος ομιλητής, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου και επιστημόνων, στο ξενοδοχείο Caravel της Αθήνας, με θέμα ομιλίας του” Το ’στρο της Βηθλεέμ και η θέση της Ιατρικής Επιστήμης, στην νέα χιλιετία.
Τα σχόλια του ελληνικού και ξένου τύπου υπήρξαν ιδιαίτερα σημαντικά και θετικότατα για την όλη εκδήλωση και την ομιλία του.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2001, σε πανηγυρική εκδήλωση , ενώπιον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστοδούλου, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου και μελών της κυβέρνησης και πλήθους πανεπιστημιακών και ανθρώπων των γραμμάτων και της τέχνης, του απονεμήθηκε ο πλατινένιος κότινος, από τον Οικουμενικό Ελληνισμό, και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος εθνικού και θρησκευτικού προβληματισμού κ.Αθ. Αγγελόπουλο και της Ελληνικής Εθνικής γραμμής, καθ. Κ. Στ. Πανουσόπουλο, για την συμβολή του στην υλοποίηση του προγράμματος του κινήματος.

Στις 26 Μαΐου 2002. η εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ” ΑΦΙΕΡΩΣΕ ειδικό άρθρο, ολοσέλιδο, με έντυπο και φωτογραφικό υλικό, για την μοναδικότητα του μόνου, σε ενεργό άσκηση του λειτουργήματος κληρικού-ιατρού και παρουσίασε στο κοινό την όλη του δραστηριότητα.

Στις 20 Μαρτίου 2003, η Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, τον ανακήρυξε τακτικό και ενεργό μέλος της και του απένειμε το χρυσό μετάλλιο της Ολυμπιάδας του 2004, για το σύνολο του συγγραφικού του έργου.

Στις 20 Απριλίου 2003, εκδίδεται σε 850 αντίτυπα, συλλεκτικής έκδοσης, το μονότομο νέο έργο “ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ”
( Το βιβλίο των Αθανάτων) τόμος Γ΄, από την Ελληνική εθνική γραμμή, μέσα στον οποίο ( σελίδες 457-458 ) περιλαμβάνεται, τιμητικά,η όλη του βιογραφία,μαζί με τις βιογραφίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου της Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Χριστοδούλου και διακεκριμένων προσωπικοτήτων του εκκλησιαστικού και πολιτικού κόσμου της χώρας, όπως και των γραμμάτων και των τεχνών.

Στις 24 Απριλίου 2003, η Διεθνής Ακαδημία Γραμμάτων και τεχνών της Φλωρεντίας, (Accademia del Fiorino), τον ανακήρυξε ενεργό και τακτικό μέλος της, για το σύνολο του ποιητικού και λογοτεχνικού του έργου, και του απένειμε το χρυσό μετάλλιο της Ακαδημίας και την ταυτότητα του μέλους της, μετά τιμητικού διπλώματος και διαπιστευτηρίων εγγράφων.

Στις 18 Μαΐου 2003, ορίζεται εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Χριστοδούλου, εις την Θ. Λειτουργία, στον Ι.Ναό της Καπνικαρέας, επί τη ενάρξει του 7ου Βιοιατρικού Συνεδρίου Διεθνούς Ελληνισμού, με πρόεδρο τον καθηγητή Ψυχιατρικής κ.Κ.Σολδάτο και διακεκριμένους Έλληνες ιατρούς της Διασποράς, όπως και ομιλητής στο επίσημο δείπνο του Συνεδρίου, στο ξενοδοχείο HILTON, Στις 20 Μαΐου, και την τελετή έναρξης, στις 21 Μαΐου, στο ξενοδοχείο CARA-VEL, ενώπιον επισήμων και ιατρών συνέδρων.

Στις 29 Μαΐου 2003, ενώπιον πλήθους κόσμου και διακεκριμένων λογοτεχνών, ποιητών, γλυπτών και ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης, στην αίθουσα της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, στην Αθήνα, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο της Βυζαντινής λογοτεχνίας, ” Κωνσταντίνος Παλαιολόγος”, για την πολυετή συγγραφική δράση του, και την διοργάνωση επτά Διεθνών Βυζαντινών συνεδρίων στην χώρα μας και την διάσωση του αιώνιου Ελληνοχριστιανικού και Βυζαντινού πολιτισμού και την μεταλαμπάδευσή του στους νεώτερους απογόνους της Ελληνικής φυλής και εν γένει της ανθρωπότητας.

Σήμερα ασχολείται, εκτός από την λειτουργική ιερατική του διακονία και με το ιατρικό του λειτούργημα, σαν Οικογενειακός – Γενικός Ιατρός, σε προσωπικό του ιατρείο στην Αθήνα και σαν επιστημονικός συνεργάτης ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών.

Συμμετέχει σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά ιατρικά συνέδρια, προεδρεύων σε όλα σχεδόν τα ετήσια συνέδρια της Γενικής Ιατρικής, σε επί μέρους στρογγύλες τράπεζες και με προσωπικές του εργασίες.

Με τα πρωτότυπα ιατρικά θέματα, από στοιχεία προσωπικών πρωτοκόλλων, του Γενικού ιατρού, στα πλαίσια της κοινότητας και των ελληνικών δεδομένων, όπως και διεθνή και πανευρωπαϊκά συνέδρια, που σχετίζονται με την Γενική ιατρική, συμμετέχει σε ημερίδες και εκδηλώσεις, με μοναδικό σκοπό την συνεχιζόμενη ιατρική του εκπαίδευση, και την αρτιότερη ιατρική και επιστημονική προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και τον πάσχοντα .

Powered by Art Internet Design

Share on Facebook