Γενικός Ιατρός

ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 6

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009

Θ’ αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου

Δύο άνδρες, και οι δύο σοβαρά άρρωστοι, έμεναν στο ίδιο δωμάτιο ενός νοσοκομείου.Ο ένας άνδρας αφηνόταν να σηκωθεί όρθιος στο κρεβάτι του για μία ώρα κάθε απόγευμα για να κατέβουνε υγρά από τα πνευμόνια του.

Το κρεβάτι του βρισκόταν δίπλα στο μοναδικό παράθυρο του δωματίου.Ο άλλος άνδρας έπρεπε να περνάει όλη την ώρα του ξαπλωμένος.Οι άνδρες μιλούσαν για ώρες αδιάκοπα. Μιλούσαν για τις γυναίκες τους και τις οικογένειές τους, τα σπίτια τους, τις δουλειές τους, τη θητεία τους στο στρατό, πού πήγαν διακοπές.

Κάθε απόγευμα, όταν ο άνδρας δίπλα στο παράθυρο μπορούσε να σηκωθεί, περνούσε την ώρα του περιγράφοντας στον «συγκάτοικό» του όλα όσα μπορούσε να δει έξω από το παράθυρο.Ο άνδρας στο άλλο κρεβάτι άρχιζε να ζει για αυτές τις περιόδους μίας ώρας όπου μπορούσε να ανοιχτεί και να ζωογονηθεί ο δικός του κόσμος από όλη τη δραστηριότητα και χρώμα από τον κόσμο εκεί έξω.

Το παράθυρο έβλεπε ένα πάρκο με μια όμορφη λιμνούλα.Πάπιες και κύκνοι έπαιζαν στα νερά ενώ παιδιά αρμένιζαν τα καραβάκια τους. Ερωτευμένοι νέοι περπατούσαν χέρι-χέρι ανάμεσα σε κάθε χρώματος λουλούδια και μια ωραία θέα του ορίζοντα της πόλης μπορούσε να ειδωθεί στο βάθος.Καθώς ο άνδρας στο παράθυρο περιέγραφε όλο αυτό με θεσπέσια λεπτομέρεια, ο άνδρας στο άλλο μέρος του δωματίου έκλεινε τα μάτια του και φανταζόταν αυτό το γραφικό σκηνικό.Ένα ζεστό απόγευμα, ο άνδρας στο παράθυρο περιέγραφε μία παρέλαση που περνούσε.Αν και ο άλλος άνδρας δεν μπορούσε να ακούσει τη φιλαρμονική – μπορούσε να τη δει στο μάτι του μυαλού του καθώς ο κύριος δίπλα στο παράθυρο το απεικόνιζε με παραστατικές λέξεις.

Μέρες, βδομάδες και μήνες πέρασαν.Ένα πρωί, η πρωινή νοσοκόμα ήρθε να τους φέρει νερά για το μπάνιο τους μόνο για να δει το άψυχο σώμα του άνδρα δίπλα στο παράθυρο, ο οποίος πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του.

Ξαφνιάστηκε και κάλεσε τους θεράποντες ιατρούς να πάρουν το νεκρό σώμα.Όταν θεωρήθηκε πρέπον, ο άλλος άνδρας ρώτησε αν θα μπορούσε να μεταφερθεί δίπλα στο παράθυρο.

Η νοσοκόμα ευχαρίστως έκανε την αλλαγή, και εφ’ όσον σιγουρεύτηκε ότι ο άνδρας αισθανόταν άνετα, τον άφησε μόνο.Σιγά, επώδυνα, στήριξε τον εαυτό του στον ένα του αγκώνα να δει για πρώτη φορά του τον έξω κόσμο.Πάσχισε να γείρει να δει έξω από το παράθυρο δίπλα στο κρεβάτι.Αντίκρισε ένα λευκό τοίχο.

Ο άνδρας ρώτησε τη νοσοκόμα τι θα μπορούσε να ανάγκασε το συχωρεμένο συγκάτοικό του ο οποίος περιέγραφε τόσο έξοχα πράγματα έξω από το παράθυρο.Η νοσοκόμα αποκρίθηκε πως ο άνδρας ήταν τυφλός και δεν μπορούσε να δει ούτε τον τοίχο.

Πρόσθεσε, ‘Ίσως ήθελε απλά να σου δώσει θάρρος.’ Επίλογος:Υπάρχει πελώρια ευτυχία στο να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους, παρά τις δική μας κατάσταση.Μοιρασμένη λύπη είναι μισή λύπη, αλλά η ευτυχία, όταν μοιράζεται, διπλασιάζεται.

Αν θες να νιώθεις πλούσιος, απλά μέτρα όλα τα πράγματα που έχεις τα οποία δεν αγοράζονται με χρήματα.’Το σήμερα είναι ένα δώρο, γι’ αυτό αποκαλείται ‘ Το παρόν.

‘Η προέλευση από αυτό το γράμμα είναι άγνωστη.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009

Πρώτυπο χωριό: Ανάβρα του νομού Μαγνησίας.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΧΩΡΙΟ

Μαθήματα χρηστής Διακυβέρνησης προς άπαντες πολιτικούς.

Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό που κατάφερε μετά από συστηματική προσπάθεια, όχι μόνο να σταθεί όρθιο, αλλά να γίνει πρότυπο ανάπτυξης. Για τη μεγάλη ανατροπή που έρχεται από την Ανάβρα του νομού Μαγνησίας.

Στις δυτικές πλαγιές της Οθρυος, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την κοντινότερη κωμόπολη (τον Αλμυρό), οι 700 κάτοικοι, όλοι τους κτηνοτρόφοι, απολαμβάνουν εισοδήματα από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ και μια ποιότητα ζωής που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πλούσια Ελβετία.

Εδώ ο κόσμος δεν φεύγει προς τα αστικά κέντρα, αλλά επιστρέφει στο χωριό του. Με ποσοστό ανεργίας στο μηδέν και με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια. Οι υποδομές του υποδειγματικές: Το αιολικό πάρκο, που δίνει έσοδα 100.000 ευρώ ετησίως στην κοινότητα, τα τρία υπερσύγχρονα κτηνοτροφικά πάρκα που στεγάζουν το χειμώνα (όταν η Ανάβρα αποκλείεται από τα χιόνια) 25.000 ζώα, το πρότυπο σφαγείο, που θυμίζει χειρουργείο, το διώροφο πάρκινγκ των 60 θέσεων, το γυμναστήριο με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το λαογραφικό μουσείο και φυσικά το περιβαλλοντικό-πολιτιστικό πάρκο, έκτασης 240 στρεμμάτων.

Η κοινωνική μέριμνα κατέχει πρώτιστη θέση: νηπιαγωγείο και δημοτικό του «κουτιού», αγροτικό ιατρείο (πάντοτε στελεχωμένο), δωρεάν στέγαση για τους δασκάλους και τους γιατρούς, «Βοήθεια στο σπίτι», σχεδιασμός για γηροκομείο, ακόμα και για πισίνα!

Πoιο είναι άραγε το μυστικό της επιτυχίας; Πώς μια μειονεκτική περιοχή κατάφερε το «θαύμα»;
Η μάχη με τη μιζέρια άρχισε τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν τα ηνία της κοινότητας πήρε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ένας άνθρωπος που άφησε την Αθήνα για να γυρίσει στο χωριό του και να προσφέρει στη γενέτειρά του. Με ένα διάλειμμα 4 χρόνων, είναι από τότε κοινοτάρχης της Ανάβρας.

Η κατάσταση που συνάντησε ήταν απελπιστική. Τα γελάδια, οι χοίροι και τα πρόβατα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο χωριό. Στους χωματόδρομους. Δεν υπήρχε πουθενά άσφαλτος. Το χειμώνα περπατούσες μέσα στη λάσπη, το καλοκαίρι η σκόνη σε έπνιγε.

«Προτεραιότητά μας ήταν η κατασκευή κτηνοτροφικών πάρκων, για να μπει τέλος στην αναρχία που επικρατούσε. Με φως, νερό και σωστή δόμηση, σταβλίζουν τα ζώα τους το χειμώνα. Τους υπόλοιπους μήνες βόσκουν ελεύθερα στα βουνά. Αυτός είναι και ο λόγος που το κρέας τους φημίζεται για την ξεχωριστή γεύση του.

Η κτηνοτροφία είναι η πηγή των εισοδημάτων στην Ανάβρα», λέει ο πρόεδρος της κοινότητας. «Ισως εγώ είμαι ο πιο φτωχός του χωριού, αφού η σύνταξη που παίρνω από τη ΔΕΗ, όπου έφυγα με το βαθμό του επιθεωρητή, κυμαίνεται στα 2.500 ευρώ».
Βάσεις ανάπτυξηςΗ πρόοδος συνεχίστηκε με την κατασκευή του σφαγείου βιολογικής γραμμής, το μοναδικό δημόσιο στην Ελλάδα, με πιστοποίηση από τη ΔΗΩ. Ετσι μπήκε τάξη και δημιουργήθηκε η βάση για την ανάπτυξη της βιοκτηνοτροφίας, με συνέπεια οι παραγωγοί να κερδίζουν σημαντικά ποσά από τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με χρήματα της οποίας έγιναν οι παραπάνω υποδομές.

Ξύπνιος, σχολαστικός και με όραμα ο πρόεδρος παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε κοινοτικό πρόγραμμα και το εκμεταλλεύεται δεόντως.

Το μεγαλύτερο επίτευγμά του, όπως λέει ο ίδιος, είναι ότι κατάφερε να αλλάξει τη νοοτροπία των συγχωριανών του. Στην αρχή έφεραν αντιρρήσεις στα σχέδιά του, αλλά με επιμονή και υπομονή τούς έπεισε.

Τώρα τους καλεί να δημιουργήσουν τυποποιητήρια για τα προϊόντα τους, ώστε να ολοκληρωθεί το φάσμα της βιολογικής παραγωγής.Η Ανάβρα δεν βάσισε την ανάπτυξή της στο κράτος. Ηθελε έσοδα δικά της. Ετσι, πριν από τρία χρόνια ολοκλήρωσε το έργο του αιολικού πάρκου, με τις 20 ανεμογεννήτριες και ανάδοχο την ισπανική εταιρία Gamesa.

Εσοδα

Το ρεύμα το αγοράζει η ΔΕΗ, ενώ η κοινότητα για τη χρήση του χώρου, που της ανήκει, εισπράττει έως και 100.000 ευρώ το χρόνο. Υπό δημοπράτηση βρίσκεται και η ανάπτυξη υδροηλεκτρικού εργοστασίου, από το νερό των πηγών της Ανάβρας. Από εκεί θα εισπράττονται άλλες 100.000 ευρώ.

Η επιστροφή στις ρίζες είναι μια σταθερή πολιτική για τον κ. Τσουκαλά. Για να ενισχυθεί κι άλλο ο πληθυσμός, έκανε επέκταση του οικισμού και δίνει οικόπεδα σε άστεγους δημότες στο μισό της αντικειμενικής τους αξίας και με αποπληρωμή σε 5 δόσεις. Μετανάστες σε… ορεινό παράδεισο«Δεν μας λείπει τίποτα. Εγώ, παρόλο που γεννήθηκα στην Αθήνα, ήρθα στο χωριό των γονιών μου, μόλις γνώρισα εδώ, κατά τη διάρκεια των διακοπών, το σύζυγό μου τον Παναγιώτη. Κάναμε τρία παιδιά.

Δουλεύουμε με τον άνδρα μου φροντίζοντας τα 100 γελάδια που έχουμε.
Πηγαίνουμε γυμναστήριο, πίνουμε τα τσιπουράκια μας στις 5 ταβέρνες του χωριού και αν θέλουμε νυχτερινή ζωή πεταγόμαστε μέχρι τον Δομοκό ή τον Αλμυρό», λέει η Νίκη Μηλιώνη. Οι ηλικιωμένοι αισθάνονται ασφάλεια με τη μόνιμη παρουσία της αγροτικής γιατρού. Η Ελένη Τριανταφύλλου δέχεται 8 με 9 άτομα καθημερινά στο ιατρείο.

Πήγε στην Ανάβρα στις 5 Αυγούστου και για τους επόμενους 9 μήνες που θα μείνει εκεί νιώθει τυχερή που βρέθηκε σε ένα τόσο φιλικό περιβάλλον. Μάλιστα, δεν επιβαρύνεται από την τσέπη της, γιατί μένει σε διαμέρισμα που της παραχώρησε η κοινότητα (όπως και οι τρεις δάσκαλοι).

Ο Αποστόλης Καπέλος και ο Πολύζος Κανατούλης είναι δυο νέοι κτηνοτρόφοι. Παίκτες στην ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού (Α.Ο. ΟΘΡΥΣ), κάθονται στο καφενείο και συζητούν πώς θα αντιμετωπίσουν τον ΔΟΜΟΚΟ, την ισχυρότερη ομάδα της περιοχής. Περηφανεύονται για την προαγωγή στην Α’ Ερασιτεχνική, αλλά και για τα επιτεύγματα του χωριού τους. «Να πάτε να δείτε το περιβαλλοντικό πάρκο», μας λένε.

Συναντάμε έναν παράδεισο. Αιωνόβια πλατάνια, σε μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων, με γεφύρια, παιδικές χαρές, πετρόκτιστη διακόσμηση και με τους λαγούς και τα ελάφια να ξεπετάγονται μέσα από τα ξέφωτα, με φόντο τον υδάτινο κόσμο του Ενιππέα (παραπόταμου του Πηνειού).

Εδώ κρατάει ακόμα το έθιμο της δρυστέλας, όπου οι νοικοκυραίοι πλένουν ρούχα και χαλιά με τα ορμητικά νερά των πηγών. Μια περιφραγμένη έκταση, συνολικού εμβαδού 240 στρεμμάτων, που αποτελεί ταυτόχρονα και μουσείο παράδοσης. Αλλη μια ευκαιρία για να εισπράττει η κοινότητα έσοδα, καθώς πολλά σχολεία εκδηλώνουν ενδιαφέρον για επίσκεψη και αναμένεται να μπει συμβολικό εισιτήριο για τα έξοδα συντήρησής του.

Το πλέον μεγαλόπνοο σχέδιο, αυτή την περίοδο, είναι η επικείμενη εγκατάσταση συστήματος τηλεθέρμανσης. Με προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ (από ευρωπαϊκά κονδύλια) και με μελέτη από το ΤΕΙ Κοζάνης η Περιφέρεια έχει πει ήδη το «ναι».

Ενας κεντρικός λέβητας θα τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του χωριού και από εκεί θα διοχετεύονται υπόγειοι αγωγοί από τους δρόμους της Ανάβρας με καυτό νερό. Το κάθε σπίτι θα συνδέεται με το σύστημα και θα έχει ολόκληρο το χειμώνα ζεστό νερό και θέρμανση, με μια ελάχιστη επιβάρυνση. Θα λειτουργεί με την καύση βιομάζας (κοπριές των ζώων, ξερά φύλλα, άχυρο κ.ά

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό κέντρο«ΜΕΘΕΞΙΣ»

Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο ‘Μέθεξις’ για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σχέση με κατάχρηση και εξάρτηση από το αλκοόλ λειτουργεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το Κέντρο λειτουργεί σε ξεχωριστό οίκημα στο χώρο του νοσοκομείου και οι παρεχόμενες υπηρεσίες του περιλαμβάνουν:
Ιατρική αξιολόγηση,
ομαδική και ατομική ψυχοθεραπεία,
ομάδα ανάπτυξης δεξιοτήτων για εμπλοκή σε λειτουργική ενασχόληση,
κοινωνική στήριξη.

Το Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο λειτουργεί σε καθημερινή βάση από 9π.μ. έως 3μ.μ.

Πληροφορίες – ραντεβού: 2313 324 653 , -654.

Το Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο ‘Μέθεξις’ για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σχέση με κατάχρηση και εξάρτηση από το Αλκοόλ λειτουργεί συμπληρωματικά με το έργο του Συμβουλευτικού και Θεραπευτικού Σταθμού του ΨΝΘ που προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 1989 στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Το πρόγραμμα ‘Μέθεξις’ λειτουργεί στο πλαίσιο της δευτεροβάθμιας περίθαλψης, καλύπτοντας το κενό και τις ανάγκες ανθρώπων με εξάρτηση από αλκοόλ.

Επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου και του Συμβουλευτικού Σταθμού είναι ο κ. Γιάννης Γρηγορίου, ψυχίατρος, με εξειδίκευση και πολύχρονη εμπειρία στο συγκεκριμένο χώρο της εξάρτησης από αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια.

Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά 196 564 29, Θεσσαλονίκη

http://www.psychothes.gr/ e-mail: info@psychothes.gr, Τηλέφωνο: 2313 324 105 , Φάξ: 2313 324 105 Κινητό: 6977 976 178

ΣΘΣΑ, Συμβουλευτικός Θεραπευτικός Σταθμός, Πτολεμαίων 21, Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310542141

Πρόγραμμα ‘Μέθεξις’, Κλινικό Τμήμα Αnτιμετώπισης της εξάρτησης από το αλκοόλ, Λαγκαδά 196, τηλ: 2313324653 .

Conn-x TV (τηλεοπτικά κανάλια)

Δημοσιεύτηκε από τον PapVan στις 10/2/09 (86 Αναγνώσεις)

Δελτίο τύπου:- Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής με τη χρήση των τεχνολογιών ADSL και IPTV – Τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακή εικόνα, και με ηλεκτρονική απεικόνιση του προγράμματος εύκολα και απλά – Ταινίες χωρίς διακοπή για διαφημίσεις, όποτε εσείς θέλετε, με τα FilmΕxpress και FilmClub – Τιμή έκπληξη 15 ευρώ/μήνα για πρόσβαση και στα τηλεοπτικά προγράμματα και σε υπηρεσίες video on demand – Διαθεσιμότητα: Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης.

Σταδιακά σε όλες τις πρωτεύουσες νομών.Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2009 – Με το σύνθημα «take control», ο ΟΤΕ παρουσιάζει το conn-x TV.Η καινοτόμος υπηρεσία για παρακολούθηση ελληνικών και ξένων τηλεοπτικών καναλιών, καθώς και ταινιών, προσφέρεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ευρεία κλίμακα.Ο ΟΤΕ φέρνει στο σπίτι σας, την τηλεόραση της νέας εποχής και σας προσκαλεί να γνωρίσετε το conn-x TV για να έχετε εσείς τον έλεγχο της δικής σας ψυχαγωγίας και ενημέρωσης!

Το conn-x TV είναι η πιο προηγμένη τεχνολογικά, μορφή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος μέσω της απλής τηλεφωνικής πρίζας και της ευρυζωνικής σύνδεσης.Οι καταναλωτές, παρακολουθούν τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακή εικόνα, ενώ με τις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub (Video On Demand), έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το περιεχόμενο που επιθυμούν (ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μουσικά videos, ντοκιμαντέρ, ταξιδιωτικούς οδηγούς κ.α.) και να το παρακολουθήσουν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν.

Στο πρόγραμμα του conn-x TV περιλαμβάνονται ήδη περισσότερα από 30 τηλεοπτικά κανάλια με ψηφιακό σήμα, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενώ ο ΟΤΕ προσθέτει συνεχώς νέα κανάλια.Σήμερα, το conn-x TV περιλαμβάνει κανάλια όπως: – Ελεύθερα Ελληνικά αναλογικά και ψηφιακά κανάλια – Ειδησεογραφικά (Euronews, Deutsche Welle, France24, Al Jazeera, Russia Today) – Aθλητικά (Eurosport, Eurosport2, Extreme Sports, ESPN Classic, ESPN America) – Ντοκιμαντέρ (Nat Geo Wild, Discovery Science, Discovery Travel & Living, Discovery World) – Lifestyle (Style TV, Zone Reality, Fashion TV, World Fashion) – Μουσικά (C Music TV, Nat Geo Music) – Ακόμη, το conn-x TV διαθέτει αποκλειστικό κανάλι με αθλητικό περιεχόμενο, το conn-x TV Sports!

Το κανάλι του conn-x TV μεταδίδει σημαντικά αθλητικά γεγονότα, όπως ποδοσφαιρικούς αγώνες από Αγγλία, Πορτογαλία και Ιταλία, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει και καθημερινές ειδησεογραφικές αθλητικές εκπομπές.Όλο το πρόγραμμα των καναλιών του conn-x TV είναι συγκεντρωμένo σε ένα εύχρηστο, διαδραστικό Portal, που εμφανίζεται στην τηλεοπτική οθόνη και μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα προγραμματισμού εγγραφών για 7 ημέρες.

Διευκρινίζεται ότι το conn-x TV δεν επηρεάζει την πρόσβαση στα παραδοσιακά τηλεοπτικά κανάλια.Πέρα από το πλούσιο τηλεοπτικό πρόγραμμα, οι καταναλωτές μπορούν με τις υπηρεσίες FilmExpress και FilmClub να επιλέξουν ανά πάσα στιγμή τί θα δουν και πότε, άμεσα χωρίς να περιμένουν να «κατέβει» κάποιο video και χωρίς διακοπές για διαφημίσεις, ενώ μπορούν να κάνουν rewind, pause και fast forward.

Η υπηρεσία FilmExpress είναι ένα εικονικό Video Club.Οι πελάτες του conn-x TV έχουν τη δυνατότητα να «νοικιάσουν» εύκολα και γρήγορα τις ταινίες που υπάρχουν διαθέσιμες, επιλέγοντας από μία μεγάλη συλλογή που ξεπερνά τις 200 και ανανεώνεται τακτικά.Στο FilmExpress περιλαμβάνονται και τηλεοπτικές πρεμιέρες από μεγάλα Studios.Η ταινία, από τη στιγμή της ενοικίασης (pay per view), είναι διαθέσιμη για 24 ώρες.Με το FilmClub, οι συνδρομητές γίνονται μέλη στην υπηρεσία του συνδρομητικού VideoClub που προσφέρει το conn-x TV.

Μπορούν δηλ.να παρακολουθούν απεριόριστα γνωστές τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, μουσικά videoclip, ντοκιμαντέρ, παιδικές σειρές κ.α., από τη συλλογή του FilmClub, που περιλαμβάνει περισσότερους από 700 τίτλους.Ο ΟΤΕ, με γνώμονα την ταχύτερη δυνατή εξάπλωση των νέων τεχνολογιών, προσφέρει το conn-x TV σε ειδική τιμή γνωριμίας μέχρι τις 31/05/2009, για 12 μήνες παραμονής.

Συγκεκριμένα: Υπηρεσία Τιμή Conn-x TV (τηλεοπτικά κανάλια) + FilmClub 15 € / μήνα FilmExpress 2 – 4,5 € ανά ταινία, ανάλογα με την ταινία Εξοπλισμός (αποκωδικοποιητής) Δωρεάν με 12μηνη δέσμευση Επιπλέον, παρέχεται και αποκωδικοποιητής με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο για όσους επιθυμούν να επωφεληθούν των δυνατοτήτων για «πάγωμα» εικόνας ζωντανού προγράμματος (Time Shifted TV) και εγγραφής τηλεοπτικών προγραμμάτων (Personal Video Recording).Το conn-x TV από τον ΟΤΕ διατίθεται αρχικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης, ενώ, σταδιακά μέσα στο 2009, θα διατεθεί σε όλες τις πρωτεύουσες νομών.

Η σύνδεση που απαιτείται για να έχει κάποιος conn-x TV είναι conn-x στα 8 ή 24 Mbps.Το conn-x TV γίνεται πραγματικότητα χάρη στις επενδύσεις του ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια σε δίκτυο και ευρυζωνικότητα σε ολόκληρη την Ελλάδα, στην προσφορά ταχυτήτων έως 24 Mbps σε ολοένα και περισσότερα σημεία πανελλαδικά, καθώς και στην ανάπτυξη της ίδιας της πλατφόρμας του conn-x TV.

Οι καταναλωτές μπορούν να μάθουν περισσότερα και να παραγγείλουν το conn-x TV με ένα τηλεφώνημα στο 134 ή με μια επίσκεψη στα ΟΤΕshops και τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Tο conn-x TV ήρθε για να δημιουργήσει νέα δεδομένα στον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ/ΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΤΕ Τηλ.210-6117434 Fax.210-6115825

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

Βιαστικέ Ταξιδευτή…..

Τρέχει η ζωή μας τρέχει και σαν υπνωτισμένοι το διάβα μας κοιτάμε μόνο..

Το διάβα του εκείνος κοιτά , το διάβα μου και εγώ μου λέει να κοιτάξω .

Μα είναι αυτή η αλήθεια..

Τρέχει η ζωή μας τρέχει και σαν σε παραζάλη μέσα σ’ αυτό το βουητό, ξεχνούμε το αληθινό το νόημα, το θεϊκά δοσμένο.

Που είναι η αγάπη, αυτή, που όλοι αποζητούμε από τις πρώτες μας στιγμές, στα μάτια μάνας , σε αγαπημένης αγκαλιά , στο όραμα το Θεϊκό το γύρο απλωμένο.
ποιος και που είναι αυτός που σήμερα αυτό βιώνει ..

Σαν μας δεις από ψηλά, μικρές κουκίδες σε αέναο τρέξιμο, αστόχαστου αγώνα, που λες και καρτερούν σύντομα να τελειώσει

Πολλά τα θέλω, λίγη η γνώση.

Γνώση εσωτερική, που λυτρωμό δεν βρίσκει σε αυτή την βιαστική πορεία.

Τρέχει η ζωή μας τρέχει και σαν σε μπράτσα δυνατού μαγνήτη, σε μέγγενη δεμένοι που δεν μπορούν να αποσπαστούν …

Ποιος ο σκοπός του δρόμου..

Που είναι η χαρά, η λύτρωση ,που είναι αυτή η απλή, η φωτεινή και απέριττη , αέρινη κυρά της αληθινής Αγάπης

Που είναι Εκείνος…

Κι όμως …

Όλα είναι εδώ, απλόχερα δοσμένα

Στάσου για λίγο, βιαστικέ ταξιδευτή.

Στάσου για λίγο .. να αφουγκραστείς το διάβα του αέρα , της βροχής, της αστραπής
την μυρωδιά της γης, των λουλουδιών την ομορφιά, το μελωδικό φυλλίρισμα των δέντρων, τον παφλασμό της θάλασσας, των μακρινών αστερισμών τα φωτεινά παιγνίδια , την ηλιοζεστασία της ροδαλής Ανατολής, της Δύσης την γαλήνη , του Φεγγαριού το ημέρωμα και των ελεύθερων πουλιών το αψηλό τους πέταγμα ….στα βάθη της ψυχής σου.

Όλα αυτά, ταξιδευτή, τα ξεχασμένα απ το απρόσεχτο και βιαστικό σου διάβα, σαν σε γλυκιά απόμακρη ψαλμωδία εσπερινού που τα βουνά σκεπάζει ,γεμίζουν τον νου και την ψυχή , αρκεί να τα προσέξεις .

Τρέχει η ζωή σου, τρέχει…

Στάσου για λίγο βιαστικέ ταξιδευτή
Στάσου και κοίτα μέσα σου για λίγο αν το θες .
Στάσου για λίγο και άκουσε
Άκουσε Εκείνον….
Με ψιθυριστή φωνή θα στα ξαναθυμίσει ….

«Αυγερινός» 2009

Το Πιστεύεις αυτό το γεγονός;


Ένα κορίτσι πήγε στο σπίτι μιας φίλης της και έμεινε περισσότερο από ότι σχεδίαζε, έτσι θα επέστρεφε στο σπίτι μόνη με τα πόδια.

Δεν φοβάταν γιατί ήταν μια μικρή κοινότητα και έμενε λίγα τετράγωνα παρακάτω.

Καθώς περπατούσε στην βιάβαση ποδηλάτων ,η Ντάνη ζήτησε από το Θεό να την κρατήσει ασφαλή από το κακό και τον κίνδυνο.

Όταν έφτασε στο στένο δρομάκι, που ήταν πολύ κοντά στο σπίτι της, αποφάσισε να το ακολουθήσει.

Όμως, στο μέσο της διαδρομής αντιλήφθηκε έναν άντρα να στέκεται στο τέρμα λες και την περίμενε.

Ανησύχησε και άρχισε να προσεύχεται, ζητώντας προστασία από το Θεό.

Αμέσως ένα χαλαρό αίσθημα γαλήνης και ασφάλειας την τύλιξε και ένιωθε λες και κάποιος περπατούσε μαζί της.

Όταν έφτασε στο τέλος του μικρού δρόμου, πέρασε ακριβώς δίπλα από τον άντρα εκείνον και έφτασε σπίτι ασφαλής.

Την επόμενη μέρα, διάβασε στην εφημερίδα ότι ένα νεαρό κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού στο ίδιο δρομάκι μόλις 20 λεπτά μετά από τη στιγμή που έφυγε.

Συγκλονισμένη από την τραγωδία και το γεγονός ότι μπορούσε να ήταν η ίδια άρχισε να κλαίει, ευχαριστώντας τον Κύριο για την ασφάλεια.

Για να βοηθήσει αυτή τη νεαρή κοπέλα αποφάσισε να πάει στην αστυνομία.

Ένοιωθε πως μπορούσε να αναγνωρίσει τον άντρα αυτόν και έτσι τους είπε την ιστορία.

Ο αστυνόμος την ρώτησε αν ήταν πρόθυμη να κοιτάξει στον κατάλογο και να δει αν μπορούσε να τον αναγνωρίσει.

Συμφώνησε και αμέσως προσδιόρισε τον άντρα που είχε δει στο δρομάκι την προηγούμενη νύχτα.

Όταν είπαν στον άντρα πως είχε αναγνωριστεί, αμέσως έσκυψε το κεφάλι και το παραδέχτηκε.

Ο αστυνόμος ευχαρίστησε την Ντάνη για την γενναιότητά της και την ρώτησε αν μπορούσε να κάνει κάτι γι’αυτήν.

Αυτή ζήτησε να ρωτήσουν τον άντρα ένα πράγμα: Η Ντάνη ήτανε περίεργη γιατί δεν είχε επιτεθεί στην ίδια.

Όταν τον ρώτησε ο αστυνομικός αυτός απάντησε “Επειδή δεν ήταν μόνη. είχε δύο ψηλούς άντρες που περπατούσανε πλάι της”.

Δεν έχει σημασία, αν πιστεύετε ή όχι, δεν είστε μόνοι: οι άνθρωποι βοηθούνται από το Θεό

Υ.Γ: Ο Θεός είναι πάντα στην καρδιά σου και σε αγαπάει χωρίς να υπολογίζει: «Αν με αρνηθείς στους φίλους σου, θα σε αρνηθώ στον Πατέρα μου» είπε ο Ιησούς.

Σκέψου, μετά απο αυτό το γεγονός και κατάλαβε πόσο μας αγαπάει ο Θεός μας.

Δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού:

Όλοι είμαστε ίσοι, και δικά Του παιδιά. Μη το ξεχνάμε ποτέ αυτό.

Η Άνοιξη της αγάπης

Για μια φορά ακόμα άνοιξες τις πύλες της ψυχής σου σε μένα μέσα από αυτό το υπέροχο πέρασμα και αναφορά ζωής , ψυχής , αγάπης , αγωνίας και ελπίδας …….μια αγωνία ανεκπλήρωτων ονείρων.

Μέσα από αυτούς τους στοίχους , άπλετο αναδύεται το φως της αληθινής αγάπης σου, φόβος του σήμερα, μα ολόλαμπρη ελπίδα του αύριο μέσα από μια άλλη ζωή.

Αντιλαμβάνομαι, σωστά η λάθος;

Nα σε κυριεύουν ανησυχίες ανεκπλήρωτων επιθυμιών στο σήμερα, να σε στριμώχνουν;

Να σε πιέζουν όλα αυτά τα πρέπει , άλλα υπαρκτά από τους άδικους και ανώριμους κανόνες των ανθρώπων , της ζωής άλλα βγαλμένα από το χτίσιμο συνηθειών μας και άλλα από ανασφάλειες μας που επέτρεψαν εξαρτήσεις , εξαρτήσεις – απαιτήσεις που αφήσαμε να έχουν από εμάς οι άλλοι κοντινοί και αγαπημένοι, που αν δεν ανταποκριθούμε στις χάρες τους , ίσως να λείψει η ανταμοιβή που και αυτή με τη σειρά της, στυλώνει η λαβώνει τα σωθικά μας και γεννά το σαράκι της ανασφάλειά της πιθανής απόρριψης , της μοναξιάς.

Όμως …..

Άνοιξη Αγάπη μου , άνοιξη είναι η κάθε μέρα , είναι η κάθε στιγμή που νοιώθεις την αγάπη του να σε σκεπάζει ,

Άνοιξη , Αγάπη μου άνοιξη , είναι να είναι εκεί , ανάσα της ανάσας σου , χτύπος σου ο χτύπος της καρδιάς του.

Άνοιξη Αγάπη μου , άνοιξη είναι το σήμερα , το τώρα , το σε λίγο , το μετά , το αύριο , όταν μαζί του θέλεις να περνάς , αυτά τα απλά τα καθημερινά,

Άνοιξη Αγάπη μου, άνοιξη είναι όλα τούτα να τα κάνεις πράξη , να θες να είσαι εκεί μαζί , να αψηφάς και να χαρίζεις δοξασμένες άδοξες χαρές , άδεια , γεμάτα κόσμο περπατήματα, σκορπίσματα σε ατελείωτες κενές μικροχαρές.

Άνοιξη Αγάπη μου , άνοιξη είναι η λαχτάρα της επόμενης συνάντησης, λαμπρής , ανάσταση ψυχής , σώματος και νου, φτερά καρδιάς για το αγόγγυστο το ανέβασμα ,

Άνοιξη και τα ανηφορικά τα σκαλοπάτια της ζωής., σαν να τα ανεβαίνεις με αιθέριο βήμα ούριου ανέμου , σίγουρο σαν το ανάλαφρο , το απόμακρο φτερούγισμα του αετού.

Άνοιξη Αγάπη μου Άνοιξη είναι η Αγάπη και ο καθημερινός αγώνας μας για αυτή.

«Αυγερινός» 23-01-2009

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009

Ερωτηματικά για το χθεσινό επεισόδιο

15-01-2009 14:59:05

Και ενώ ολόκληρη η χώρα έχει μείνει έκπληκτη με το χθεσινό συμβάν το οποίο κατ’ αποκλειστικότητα το defencenet δημοσιοποίησε, σοβαρά ερωτηματικά ανακύπτουν για την «βόλτα» της τουρκικής φρεγάτας στην … Ραφήνα. Επιπροσθέτως και σήμερα η Άγκυρα προχώρησε σε προκλητικές ενέργειες στους ουρανούς του Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στις 12:00, 6 F-16 της Αεροπορίας της Τουρκίας εισήλθαν στο Αιγαίο νοτίως της νήσου Σάμου και αφού προέβησαν σε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών καθώς και σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου εξήλθαν στις 13:45 νοτίως πάλι της νήσου Σάμου. Τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν στην ευρύτερη περιοχή του Ικάριου πελάγους ενώ αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το συγκεκριμένο γεγονός έρχεται σε «αρμονική» συνέχεια με το χθεσινό σοβαρότατο επεισόδιο το οποίο και καταδεικνύει την σιγουριά της Άγκυρας ως προς την μη-αντίδραση της Αθήνας.

Εκτός της ίδιας της φύσης του γεγονότος, για την ώρα, τα κύρια ζητήματα/ερώτηματα τα οποία ανακύπτουν από το χθεσινό συμβάν είναι δύο:

1) Κατά πόσο η ελληνική «νηφάλια» αντίδραση εξάντλησε κάθε είδους μέτρο το οποίο είχε στο “οπλοστάσιό” της από την στιγμή που η τουρκική φρεγάτα ανέστρεψε και αυτομάτως έπαψε να κάνει χρήση του δικαιώματος της αβλαβούς διέλευσης;
Ακριβώς την στιγμή που η «TURGUT REIS» ανέστρεφε και με την κίνησή της αυτή αυτομάτως απεμπολούσε το, από το δίκαιο της θάλασσας, δικαίωμά της στην αβλαβή διέλευση (ώρα 13:00), μέχρι την στιγμή που εξήλθε από τα χωρικά ύδατα τις χώρας μας (ώρα 17:00) δηλαδή ΤΙΣ 4 ΑΥΤΕΣ ΩΡΕΣ παραβίασης των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της χώρας μας, Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ;

Είναι δυνατόν επί 4 ώρες ο κυβερνήτης της «ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ» να έβλεπε και να έλεγε στον Τούρκο συνάδελφό του πως παραβιάζει κανόνες; Και τι έγινε που του το έλεγε; Ίδρωσε το αυτί των Τούρκων από τις … κλήσεις του ελληνικού πολεμικού σκάφους;

Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet, μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών, ο κυβερνήτης της “ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ” πήρε εντολή απλά να ενημερώσει τον Τούρκο κυβερνήτη για την καταπάτηση των διεθνών κανόνων, να τον παρακολουθεί αλλά να μην προβεί σε κάποιου άλλου είδους ενέργεια.

Φυσικά το ερώτημα που ανακύπτει ίσως να μην είναι απλά το γιατί η Τουρκία προχώρησε σε αυτή τη θρασύδειλη πράξη (αφού ήξερε πως δεν θα έχει συνέπειες) αλλά το αν η ελληνική πλευρά εξάντλησε μέσα στις 4 ώρες, κατά τις οποίες η εθνική της αξιοπρέπεια και ακεραιότητα βρισκόταν υπό αίρεση, κάθε μέτρο που η διεθνής νομοθεσία προβλέπει. Είναι δυνατόν ο διεθνής νόμος να προβλέπει πως απλά ειδοποιείς κάποιον ότι κάνει κάτι παράνομο και μετά …καθάρισες; Φυσικά και όχι …

2) Σε τελική ανάλυση, το δεύτερο μεγάλο ερώτημα για την περίπτωσή μας είναι το εξής: Από την δεκαετία του 70, η Τουρκία αμφισβητεί σχεδόν κάθε μέρα τον εθνικό εναέριο χώρο.

Έφτασε λοιπόν η στιγμή η Άγκυρα να αρχίσει να διεισδύει ανενόχλητα ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ;

Μετά τι άλλο μένει από το να εισβάλει στην Θράκη κάνοντας «αβλαβή διέλευση» πηγαίνοντας προς … Θεσσαλονίκη… Ως πότε αυτή η ατιμωρησία …
Τμήμα αναλύσεων www.defencenet.gr

“Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται. Διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας. Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.” Ισοκράτης (436π.χ.—338π.χ.)

 

Share on Facebook